Blog

Hier delen we inspirerende inzichten en tips over IT in de cloud. Ontdek wat dit voor jouw KMO zal betekenen!

Wist je dat de snelheid naar het internet vanuit de Cloud beduidend hoger ligt dan de lokale snelheid ?

2022/04/20

Overtuig jezelf ! Leestijd: 1 minuut

Terug

Eerst een woordje toelichting betreffende 'Ping & Latency':

Latency wordt gebruikt om de tijd uit te drukken (in ms - milliseconden), die gegevens nodig hebben om van het ene naar het andere punt en terug te gaan. Het betreft eigenlijk de vertraging tussen het moment waarop je de actie uitvoert en het resultaat.
Hoe lager de latency, hoe beter.

Ping is een hulpprogramma dat gebruikt wordt om de verbinding tussen computernetwerken te testen.

Je kan de latency van je internetverbinding, alsook de download- en uploadsnelheden (uitgedrukt in Mbps - Megabit per seconde) controleren met dezelfde snelheidstesttools.
Een wereldwijde breedbandsnelheidstest is de Ookla speedtest - speedtest.net - maar je kan ook bijvoorbeeld speedtest.telenet.be gebruiken.
 

Het punt is dat doorgaans de gemeten snelheden binnen een Cloud omgeving vele malen hoger liggen dan de lokale snelheden. Dit hoeft eigenlijk niet te verwonderen gezien de aangepaste en geoptimaliseerde infrastructuur van de datacenters (glasvezelverbindingen, krachtige servers, snelle hard disks e.d.). 


Wens je meer info: everyware.be/nl/contact/

 

 

Dit is een tip van Thierry

Thierry was vroeger zaakvoerder van een KMO en heeft een eigenzinnige kijk op klantenwerving: geen kortetermijnwinst, maar een langetermijnpartnership. Bel je voor meer info over Everyware? Dan krijg je hem aan de lijn.

Doe de gratis IT-test

Test je IT: wat is goed, wat kan beter?

Hoe speel je in op IT-uitdagingen? Zijn je IT-kosten onder controle? En ben je je bewust van GDPR-risico’s? De IT-test vertelt het jou. Binnen 5 min. en helemaal gratis.

Blijf op de hoogte

Inzichten en tips over cloud IT voor KMO’s, 1x per maand in je mailbox? Schrijf je hier in: