Blog

Hier delen we inspirerende inzichten en tips over IT in de cloud. Ontdek wat dit voor jouw KMO zal betekenen!

Verhoog de Cybersecurity van je KMO !

2022/05/05

De vraag is niet of het je zal overkomen, maar wanneer het gaat gebeuren. Leestijd: 1 minuut

Terug

Security Awareness

"Uit de cijfers van 2021 blijkt dat 1 op 8 bedrijven het slachtoffer is geworden van een Cyberaanval. Denken 'het zal mij niet overkomen' is helemaal fout, het gaat eigenlijk over wanneer het zal gebeuren. Telewerken is sinds de coronacrisis ingeburgerd, maar maakt de risico’s op cyberproblemen groter doordat je vaak privé en werk op je computer vermengt." - Bron Kanaal Z

Aldus Hilde Crevits – Vlaams minister van Innovatie – in haar pleidooi voor preventieve actie om je als kleiner bedrijf ook te wapenen tegen deze onvermijdelijke aanvallen met grote schade als gevolg: soms dagenlang verlies van gegevens, om niet te spreken over de imagoschade.

Je huidige IT-partner zal naar best vermogen al verdedigingsmuren opgetrokken hebben wanneer je werkt met lokale serverinfrastructuur. Helaas zijn cybercriminelen niet de eerste-de-beste IT klussers en de grootste kans dat ze door die verdediging heen dringen is via een e-mailbericht, dat door jou of een medewerker onwetend werd geopend.
 

Security scan

Wil jij weten hoe je als organisatie ervoor staat en wat beter zou kunnen rondom veiligheid?
Ontvang dan gratis je gepersonaliseerd ‘Email Threat Report’.
Barracuda ‘Email Threat Scanner’ doorzoekt alle e-mails binnen je organisatie en bezorgt een overzicht van de bedreigingen, die verscholen zitten in de inboxen van je collega-medewerkers. *
Contacteer ons via everyware.be/nl/contact/

* Microsoft Office 365 global admin access required.

 

 

Dit is een tip van Thierry

Thierry was vroeger zaakvoerder van een KMO en heeft een eigenzinnige kijk op klantenwerving: geen kortetermijnwinst, maar een langetermijnpartnership. Bel je voor meer info over Everyware? Dan krijg je hem aan de lijn.

Doe de gratis IT-test

Test je IT: wat is goed, wat kan beter?

Hoe speel je in op IT-uitdagingen? Zijn je IT-kosten onder controle? En ben je je bewust van GDPR-risico’s? De IT-test vertelt het jou. Binnen 5 min. en helemaal gratis.

Blijf op de hoogte

Inzichten en tips over cloud IT voor KMO’s, 1x per maand in je mailbox? Schrijf je hier in: