Blog

Hier delen we inspirerende inzichten en tips over IT in de cloud. Ontdek wat dit voor jouw KMO zal betekenen!

Wordt Cyberspace terug veiliger na het offline halen van 'RaidForums' - één van de grootste hackersplatformen?

2022/04/13

De directe en indirecte schade van een cyberaanval is niet te overzien. Leestijd: 2 minuten

Terug

Wellicht heeft u ook vernomen dat Europol, de FBI en andere politiediensten het hackersforum 'RaidForums' offline hebben gehaald. Hier waren grote databaseleaks van bekende bedrijven te vinden met gegevens over talloze creditcards, bankrekeningen, gebruikersnamen en wachtwoorden.

Dichter bij huis is afgelopen weekend hogeschool 'Vives' uit West-Vlaanderen op het nippertje ontsnapt aan een ransomware scenario, nadat men eerder gehackt werd via het account van een student.

Het lucratieve van deze criminele acties is helaas te aanlokkelijk en verdienstelijke pogingen van onder meer Interpol ten spijt zullen enkel tijdelijk soelaas bieden.
De zwakste schakel in cyber defence blijft immers nog altijd de menselijke factor.

Eén van onze klanten verhoogde recentelijk de beveiliging door de uitrol van Barracuda's Total Email Protection (TEP) programma. Het grote aantal e-mails dat nadien uit voorzorg eerst in quarantaine werd geplaatst, lokte een dergelijke, ontstemde reactie uit bij de klant, dat de uitrol als het ware ongedaan werd gemaakt.
Daar knelt nu net het schoentje: al te vaak stellen we comfort voorop in onze modus operandi, evenwel vergeten we dat deze gewoonte bijzonder zware gevolgen kan meebrengen ....

Het gemak waarmee cybercriminelen dagdagelijks argeloze gebruikers om de tuin leiden is verontrustend en voor zakelijke doeleinden kan je niet snel genoeg anticiperen en inzetten op een sterk cybersecuritybeleid.

Barracuda Networks speelt in op deze noden en hun kennis wordt dag na dag, uur per uur bijgewerkt door de inzameling en verwerking van nieuwe cyberaanvallen.
Zoals gisteren bekend gemaakt is dit ook het grote investeringsfonds 'KKR' niet ontgaan:
De overname van Barracuda Networks past in KKR's globale strategie rond cybersecurity, met eerdere participaties in Ping, Cylance, DarkTrace, ForgeRock, NetSPI en Optiv, om de belangrijkste te vermelden.

Wil jij weten hoe jouw IT scoort?
www.test-je-it.be schetst een eerste beeld van je actuele situatie.

 

Dit is een tip van Thierry

Thierry was vroeger zaakvoerder van een KMO en heeft een eigenzinnige kijk op klantenwerving: geen kortetermijnwinst, maar een langetermijnpartnership. Bel je voor meer info over Everyware? Dan krijg je hem aan de lijn.

Doe de gratis IT-test

Test je IT: wat is goed, wat kan beter?

Hoe speel je in op IT-uitdagingen? Zijn je IT-kosten onder controle? En ben je je bewust van GDPR-risico’s? De IT-test vertelt het jou. Binnen 5 min. en helemaal gratis.

Blijf op de hoogte

Inzichten en tips over cloud IT voor KMO’s, 1x per maand in je mailbox? Schrijf je hier in: